» naiset » kalenteri-suomenruotsalainen » y

 • Ylva

  Ylva on muinaisskandinaavinen naisen etunimi, joka merkitsee naarassutta. Ylvan nimipäivä on suomenruotsalaisen kalenterin mukaan 13. syyskuuta.

  Suomessa nimi Ylva on vuoden 2009 loppuun mennessä annettu Väestörekisterikeskuksen tietojen mukaan noin 280 henkilölle.

 • Yrsa

  Yrsa on muinaisskandinaavinen naisen etunimi, jonka merkitykset ovat 'naaraskarhu' tai 'karhutar'. Yrsan nimipäivä on suomenruotsalaisen kalenterin mukaan 7. elokuuta.

  Suomessa nimi Yrsa on vuoden 2009 loppuun mennessä annettu Väestörekisterikeskuksen tietojen mukaan noin 170 henkilölle.

 • Yvonne

  Yvonne on kansainvälinen, ranskalaista alkuperää oleva naisen etunimi ja feminiininen vastine miehennimelle Yvon, joka on joissakin maissa käytetty muoto Johanneksesta.

  Yvonnen nimipäivä on suomenruotsalaisessa nimipäiväkalenterissa 25. lokakuuta. Väestörekisterikeskuksen nimipalvelun mukaan vuoden 2013 maaliskuuhun mennessä Yvonne-nimen Suomessa on saanut alle 1784 henkilöä, joista 1774 on ollut naispuolisia. Ivonne-muodon on saanut alle 52 henkilöä.