» miehet » kalenteri-suomenruotsalainen » n

 • Nicolas

  Nicolas on ranskalainen miehen etunimi, Nikolaus-nimen muunnelma. Espanjankielisissä maissa nimi esiintyy kirjoitettuna Nicolás.

  Suomessa Nicolas-nimisiä henkilöitä on vuoden 2009 loppuun mennessä ollut noin 1080.

 • Niklas

  Niklas on miehen etunimi.

  Niklas on friisiläis-saksalainen muunnos nimestä Nikolaus, mutta nimeä on käytetty myös Nikodemuksen puhuttelunimenä.

  Suomessa nimi alkoi yleistyä 1970-luvulla, ja Suomen almanakaan Niklas tuli 1995 samalle päivälle, 6. joulukuuta, kuin ruotsinkielisessä almanakassa.

  Vuoden 2009 loppuun mennessä Väestörekisterikeskuksen mukaan 8 256 miestä on saanut nimekseen Niklas.

 • Nils

  Nils on ruotsalainen, myös suomen­ruotsalaisilla yleinen miehen etunimi, kansain­välisen Nikolaus-nimen lyhentymä. Tanskassa nimi esiintyy muodossa Niels.. Saamelaisalueella nimi esiintyy muodossa Niiles, saameksi Niillas.

  Suomessa nimi Nils on vuoden 2009 loppuun mennessä annettu 6815 miehelle sekä alle 10 naiselle. Nilsin nimipäivä on suomen­ruotsalaisen kalenterin mukaan 6. joulukuuta, joka myös suomen­kielisen kalenterin mukaan on Nikolaus-nimen muunnelmien kuten Niilon ja Nikon nimipäivä.

 • Noah

  Nooa, monissa kielissä Noah, on heprealaisperäinen miehen etunimi, joka johtuu lepoa tai lohdutusta tarkoittavista heprean kielen sanoista. Nimi on tullut tunnetuksi Raamatun vedenpaisumuskertomuksesta (1. Moos. 6-9), jonka mukaan Nooa rakensi Jumalan käskystä arkin, jossa hän perheineen pelastui ainoina ihmisinä veden­paisumuksesta.

  Suomessa nimi Nooa tai Noah on yleistynyt vasta 1900-luvun lopulta lähtien. Joulukuuhun 2013 mennessä nimi Nooa on annettu Väestö­rekisteri­keskuksen tietojen mukaan noin 1740 ja Noah 708 pojalle, joista valtaosa on syntynyt vuoden 2000 jälkeen. Noahin nimipäivä on suomen­ruotsalaisen kalenterin mukaan 15. joulukuuta. Vuodesta 2015 lähtien sama päivä on myös suomenkielisen kalenterin mukaan Nooan nimipäivä.