» miehet » kalenteri-suomenruotsalainen » b

 • Ben

  Ben on yleismaailmallinen miehen etunimi. Se on lyhenne nimestä Benjamin.

  Suomessa nimi Ben on vuoden 2009 loppuun mennessä annettu 1078 miehelle ja alle kymmenelle naiselle. Benin nimipäivä on suomenruotsalaisen kalenterin mukaan 20. joulukuuta, jolloin on myös Benjaminin nimipäivä.

 • Bengt

  Bengt on ruotsalainen miehen etunimi. Nimi on muunnos latinalaisesta nimestä Benedictus, joka merkitsee siunattua. Nimen suomenkielinen vastine on Pentti.

  Suomessa nimi Bengt on Väestö­rekisteri­keskuksen tietojen mukaan annettu vuoden 2009 loppuun mennessä 3922 henkilölle. Bengtin nimipäivä on suomen­ruotsalaisen kalenterin mukaan 21. maaliskuuta, joka suomen­kielisen kalenterin mukaan on Pentin nimi­päivä.

 • Benjamin

  Benjamin on miehen etunimi. Nimi on peräisin hepreasta ja tarkoittaa oikean käden poikaa tai onnenpoikaa. Raamatussa Benjamin oli patriarkka Jaakobin nuorin poika sekä hänestä polveutunut Israelin heimo.

  Benjaminin nimipäivä on 20. joulukuuta, jolloin on myös Kerkon nimipäivä. Suomessa on vuoden 2009 loppuun mennessä on Suomessa Benjaminiksi nimetty 7 347 miestä ja muutama nainen. Nimi on viime vuosikymmeninä huomattavasti yleistynyt, ja suurin osa Suomen Benjamineista on syntynyt vuoden 1980 jälkeen.

 • Benny

 • Bernhard

  Bernhard on saksalaisperäinen miehen etunimi, joka johtuu germaanisten kielten karhua ja rohkeaa tarkoittavista sanoista.

  Nimen ovat tehneet suosituksi tämän nimiset pyhimykset, erityisesti kirkonopettajaksi julistettu ranskalainen munkki Bernhard Clairvauxlainen (1090–1153). Tunnettu on myös Bernhard Menthonilainen (923–1008), joka perusti hänen mukaansa nimettyyn Alppien Isoon Sankt Bernhardin solaan luostarin ja sen yhteyteen majoituspaikan Roomaan matkustavia pyhiin­vaeltajia varten. Tämän luostarin mukaan ovat saaneet nimensä myös bernhardinkoirat.

  Suomessa nimi Bernhard on vuoden 2009 loppuun mennessä annettu 4471 miehelle sekä alle viidelle naiselle. Nimeä ei ole suomen­kielisessä kalenterissa, mutta ruotsin­kielisen kalenterin mukaan Bernhardin nimipäivä on 19. huhtikuuta.

 • Bernt

  Bernt on muun muassa Saksassa ja Skandinavian maissa esiintyvä miehen etunimi, Bernhard-nimen lyhentymä.

  Suomessa nimi Bernt on vuoden 2009 loppuun mennessä annettu 579 miehelle ja alle viidelle naiselle. Berntin nimipäivä on suomenruotsalaisen kalenterin mukaan 18. huhtikuuta

 • Bertel

  Bertel ja Bertil ovat pääasiassa pohjois­maissa esiintyviä miesten etunimiä.

 • Bertil

  Bertel ja Bertil ovat pääasiassa pohjois­maissa esiintyviä miesten etunimiä.

 • Birger

  Birger on ruotsalainen miehen etunimi, joka esiintyy myös sukunimenä. Nimi on johdettu muinaisskandinaavisesta verbistä bjarga, joka tarkoittaa auttaa, pelastaa, tai suojella.

  Suomessa nimi on Väestörekisterikeskuksen tietojen mukaan annettu 1900-luvun alusta vuoden 2009 loppuun mennessä 4 388 henkilölle. Suurin osa Birgereistä on syntynyt 1900-luvun alkupuoliskolla. Suomenruotsalaisen kalenterin mukaan Birgerin nimipäivä on 17. kesäkuuta.


 • Bjarne

  Bjarne on islantilaista tai norjalaista alkuperää oleva karhua tarkoittava miehen etunimi, jonka nimipäivä on suomenruotsalaisessa nimipäiväkalenterissa 23. helmikuuta. Bjarne on sisällöltään ja etymologiselta alkuperältään lähellä skandinaavista miehennimeä Björn.

  Väestörekisterikeskuksen nimipalvelun mukaan vuoden 2013 helmikuuhun mennessä Bjarne-nimen on Suomessa saanut alle 1410 henkilöä, joista alle 1400 on ollut miespuolisia.

 • Björn

  Björn on ruotsalainen miehen etunimi, joka johtuu karhua tarkoittavasta ruotsin kielen sanasta björn. Björn esiintyy myös sukunimenä. Norjassa ja Tanskassa nimi esiintyy muodossa Bjørn.

  Suomessa nimi Björn on vuoden 2009 loppuun mennessä annettu Väestörekisterikeskuksen tietojen mukaan 2588 henkilölle. Suomenruotsalaisen kalenterin mukaan Björnin nimipäivä on 11. lokakuuta; suomenkielisessä kalenterissa samalla päivällä ovat niin ikään karhua tarkoittavat nimet Otso ja Ohto.

 • Bo

  Bo on miehen etunimi, lyhentymä muinaisskandinaavisesta nimestä Boe, joka merkitsee asukasta.. Varsinkin englanninkielisissä maissa nimi esiintyy myös naisilla.

  Suomessa nimi Bo oli käytössä jo 1300-luvulla.. Vuoden 1900 alusta vuoden 2009 loppuun mennessä se on Väestörekisterikeskuksen tietojen mukaan annettu 2736 miehelle sekä noin 30 naiselle. Nimeä ei ole suomenkielisessä kalenterissa, mutta suomenruotsalaisen kalenterin mukaan Bon nimipäivä on 18. elokuuta.

 • Boris

  Boris (bulg. , ven. Борис) on slaavilainen miehen etunimi, joka on yleinen Valko-Venäjällä, Bosnia ja Hertsegovinassa, Bulgariassa, Kroatiassa, Makedonian tasavallassa sekä Montenegrossa, Venäjällä, Serbiassa, Sloveniassa ja Ukrainassa. Boris on todennäköisesti lyhentymä nimestä Borislav. Borislav tarkoittaa "sitä, joka taistelee kunniasta." On myös väitetty, että Boris on lyhennetty turkkilaisesta nimestä Bogoris, joka merkitsee sutta tai lyhyttä.. Tämä on vähemmän uskottavaakenen mukaan?, sillä varhaisissa kirjallisissa dokumenteissa on käytetty Boris- ja Borislav-muotoja vaihtoehtoisesti.

  Nimi on käytössä jonkin verran myös Suomessa. Vuoden 2009 loppuun mennessä se on annettu 1690 miehelle ja muutamalle naiselle. Suomenruotsalaisen kalenterin mukaan Boriksen nimipäivä on 11. marraskuuta.

 • Börje

  Börje on miehen etunimi, alun perin ruotsalainen muunnos Birgeristä, jonka nimipäivä on Birgerin kanssa samana päivänä suomenruotsalaisessa nimipäiväkalenterissa 17. kesäkuuta. Börjen nimipäivä oli samana päivänä Luulajan suomenkielisessä kalenterissa vuosina 1901-1918.

  Väestörekisterikeskuksen nimipalvelun mukaan vuoden 2013 helmikuuhun mennessä Börje-nimen on saanut alle 2776 henkilöä, joista alle 2771 on ollut miespuolisia.

 • Bror

  Bror on ruotsalainen miehen etunimi, joka johtuu ruotsin kielen veljeä tarkoittavasta sanasta bror. Muodossa Broder tai Brodher nimi on ollut käytössä jo keskiajalla, Suomessakin 1400-luvulta.

  Suomessa nimi Bror on vuoden 2009 loppuun mennessä annettu Väestö­rekisteri­keskuksen tietojen mukaan 3244 henkilölle. Suomen­ruotsalaisen kalenterin mukaan Brorin nimipäivä on 9. tammikuuta, samana päivänä, jolle suomen­kielisessä kalenterissa on sijoitettu nimen käännös­vastine Veli.

 • Bruno

  Bruno on alkujaan saksalainen miehen nimi. Nimi johtuu joko muinaissaksan ruskeaa tarkoittavasta sanasta tai se on lyhentymä nimistä kuten Brunolf tai Brunwart, joissa Brun tarkoittaa panssaripaitaa.

  Suomessa on Väestörekisterin mukaan annettu vuoden 2009 loppuun mennessä 2 568 pojalle nimeksi Bruno. Suosituimmillaan nimi oli 1900-luvun alkuvuosikymmenillä.

 • Brynolf